Til toppen
GEOME3X
Volda campus arena
Buldrevegg Volda Campus Arena bannerbilde
GEOME3X
Volda campus arena


Buldrevegg | EGAS sport

Generelt

Høydekrav

Anbefalt minimumshøyde for buldrevegg er 3 meter. Dette betyr at det trengs en takhøyde på 3.5 meter for bygget som skal huse veggen.

Maksimumhøyden som er ansett som trygt er på 4.5 meter, som da behøver en takhøyde på 5 meter.

Her har vi lagt til 0.5 meter over høyden på buldreveggen, men det kan være andre faktorer som slår inn for hvor mye høyere takhøyden burde være enn buldreveggen.

Buldrevegghøydekrav

Tekniske detaljer

Struktur

Buldreveggens struktur kan lages av både stål og tre, og enten festes til bygningen eller ikke festes. For å sett opp en ufestet buldrevegg kreves det ekstra ingeniørarbeid, tid og materialer.

Panel

Veggpanelene til buldreveggen kan lages av 21 mm kryssfiner av bjerk eller glassfiber.

Kryssfiner

Laget av robuste kryssfiner av bjerk.

Vannresistent belegg tilgjengelig.

Tilgjengelig i flat eller utskåret overflate.

Glassfiber

Laget av glassfiber og polyesterharpiks.

Fullstendig vanntett.

Slitesterkt og lett.

Panelfriksjon

Å ha nok friksjon men ikke for mye er viktig, men ikke så lett. Dette er veldig subjektivt, og er vanskelig å få perfekt. Men Walltopia har laget en overflate som er nær perfeksjon i denne sammenheng. Det er også mulighet for glattere overflater hvis kunden ønsker.

Buldrevegg panelfriksjon

Panelenes slitestyrke

Slitestyrke er en viktig egenskap hos teksturen fordi det er det som gjennomgår mest slitasje. Teksturen burde holde, sammen med fargene, i minst 20 år. For å kontrollere slitestyrken på teksturen, har Walltopia laget en kjapp test som du kan se på videoen til venstre.

UV beskyttelse

Noen klatrevegger blir ofte eksponert for direkte sollys. For å hindre at sollyset blekner fargene er det lagt på et UV resistent belegg. Selv om mange klatrevegger ikke plasseres i direkte sollys er det en mulighet at de blir det. Derfor er det standardisert hos vår leverandør at alle paneler er UV beskyttet.

Buldrevegg UV-resistent

Smussbestandig belegg

For å holde smuss unna og beskytte fargene er buldreveggene dekket med et smussbestandig belegg som unngår at gummi fra klatresko fester seg på veggen. Veggene blir alltids møkkete etter hvert uansett hva slags belegg man har på, men med dette belegget blir det også lettere å rengjøre overflatene.

Buldrevegg smussbestandig

Anbefalt vedlikehold

For å få mest mulig ut av det smussbestandige belegget, følg disse vedlikeholdsrådene:

Dekk gulvet med teppebelegg eller lignende.

Rengjør gulvdekket på daglig basis.

Ikke bruk alkoholbaserte vaskemidler på gulvdekke eller vegg, da dette vil oppløse gummien på klatreskoene, som leder til møkkete og klistrete vegger.

Buldrevegg vedlikehold

Avrundede kanter

Hjørnene der panelene møtes er ofte ganske krappe/skarpe. Ved å gjøre disse hjørnene mykere blir det ikke bare tryggere og mer behagelige grep for klatreren. Det resulterer også i en mer robuste hjørner.

T-mutter

Det eneste kravet standarden inkluderer angående t-muttere er om bruddpunktet (ifølge Annex E). Vår leverandør, Walltopia bruker derimot også forsterkede t-muttere for å styrke veggen. De er også festet med to solide skruer som gjør det vanskeligere for mutteren å falle ut av panelet.

Veggene vi leverer skal alltid ha nok t-muttere ved kantene så det ikke ødelegger muligheter for rutesetting. Andre produsenter kobler sammen panelene via trebiter, og mister dermed muligheten for å legge t-muttere ved kantene. Dette har Walltopia muliggjort med en annen løsning.

Vanlig T-mutter og Walltopia T-mutter

Design

GEOME3X

Mest populære stil

Polygonalt flervinklede plan sørger for en uendelig variasjon av 3D design.

Uendelige fargekombinasjoner gir hver vegg et unikt utseende.

Flate paneler gjør det mulig med gode plasseringer for t-muttere og rutesetting.

GEOME3X kan bli produsert for både inne og -utebruk.

Panelene kan bli skåret ut for å få ujevn overflate.

GEOME3X er den mest økonomisk gunstige løsningen.

3D kurver

Dette ser bra ut, men det setter begrensninger for rutesetting fordi kurver ikke egner seg for høyt vektpress.

Ofte brukt i kombinasjon med vegger av kryssfiner for å lage et signaturtrekk ved klatreanlegget.

PLaget av fiberglass: ingen restriksjoner angående form.

Veldig slitesterk, holder både til inne og utebruk.

Uten ujevne overflater, er det mulig med høy t-mutter tetthet, noe som gir rutesetteren optimal bruk av ledig plass til å sette ruter.

Rocktopia

Rocktopia er Walltopias tilnærming til stein. For å få en naturlig følelse, er formene som former disse glassfiberpanelene blitt støpt fra ekte steiner.

Rocktopia tilbyr stor variasjon av steintrekk, med forskjellige relieffer. Det er ingen restriksjoner på fargevalget, men anbefales det et realistisk stein utseende med forskjellige fargetoner av kalkstein, granitt eller sandstein.

Utenom klatreanlegg, kan Rocktopia brukes for å lage kunstige steiner til andre sammenhenger.

Plexiglass & LED

Lag en mer unik vegg med innebygde LED lys som kommer i alle farger.

Gjør noe av klatreveggen gjennomsiktig med pleksiglass. Det kan være fra et vindu til en seksjon av klatreveggen. Pleksiglasset kan integreres i både glassfiber og kryssfiner panel. En ting man skal tenke på er at den delen der det er pleksiglass er det mindre friksjon, grunnet at det ikke skal være tekstur på pleksiglasset.

Farger

Standardfarger

En av de viktigste detaljene på en buldrevegg er fargene. Walltopia bruker en standard palette med 20 farger, som gjør det mulig med utallige fargekombinasjoner.

Naturlig tre

Naturlige trepaneler lager en god atmosfære og ser veldig bra ut i kombinasjon med ensfargede paneler. Friskjonsmessig er det også likt som alle andre vegger fra Walltopia. Naturlig tre kommer i tre forskjellig nyanser: lys, medium og mørk.

Naturlig stein

Naturlig steinpanel er et flott signaturelement for et klatreanlegg. Det ser bra ut i kombinasjon med ensfargede paneler eller naturlig trepaneler. Fordi det er ekte stein, ser det ikke bare bra ut, men det føles også selvfølgelig ut som stein. Naturlig steinpanel kommer med flere forskjellige teksturer og nyanser.

Tilpasset farge & fargesplitt

Hvis du vil ha mer farge på veggen, er det mulig å få en rekke forskjellige farger utenfor standardfargene.

Tilpasset fargesplitt gir kreative muligheter uansett hvor komplekse former panelene har. Denne teknologien tillater å lage uendelige designstiler.

Gulv

Tauklatringmatter

Standard tauklatringsmatter fra Climbmat har god stivhet for å gå på og egner seg for fall fra opp til 3 meter. Trekket er enten av PVC eller av polypropylen-teppe (for et pristillegg).

PVC-trekk

Veldig robust

Holder ikke på lukt

Lett søl og væske absorberes ikke inn i matten

Ingen eller få sømmer

Teppe

God lydabsorpsjon

Lettere å rengjøre (kalk legger seg på matten i stede for vegg, og gummimerker fra klatresko er lettere å fjerne

Bedre komfort

One More Life sikkerhetsmatter er en innovativ matteløsning fra Climbmat. Denne matten kan unngå alvorlige skader fra opp til 16.5 meters høyde.